Asiakaskokemus-artikkeleissamme asiakkaamme kertovat nimettömästi mutta omin sanoin kokemuksistaan Lukkarila & Ahola – asianajotoimistosta ja oikeusprosessista, jonka ovat käyneet läpi.

Poronhoitorikkomus aiheutti viljelyksilleni vahinkoa eikä toinen osapuoli suostunut korvaamaan sitä. Asian käsittely tarvitsi lakimiestä. En tuntenut Hannua ennestään, mutta otin häneen yhteyttä kuullessani hänen olevan hyvin perillä poronhoitorikkomuksista.

Minulla on ollut yksi asianajaja ennen Hannua ja olisin käyttänyt häntä uudestaan, ellei Hannulla olisi ollut niin paljon tietoa ja kokemusta tästä aiheesta. Asianajajiahan voi olla pitkä rivi tarjolla, mutta itselleen pitää minusta valita sellainen, joka tuntee käsiteltävän asian.

Jos nyt tulisi juttu oikeuteen, ensimmäisenä selvittäisin kuka on kyseisen asian ammattilainen ja tuntee jutun parhaiten. Hannu esimerkiksi tiesi heti ajatella, millaisia todisteita pitäisi tässä tilanteessa olla.

Koko prosessin ajan Hannu pysyi sovittelevalla kannalla, vaikka hänen mukaansa 90 prosenttia jutusta oli jo voitettu. Hän pyrki hoitamaan asiaa asianomistajien edun mukaisesti eikä missään nimessä oman etunsa mukaisesti.  Me olemme palkanneet Hannun töihin ja hän pyrkii avustamaan meitä koko ajan parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi, kun vastapuoli halusi viedä asian käräjille, Hannu halusi vielä yrittää sopia. Jos asianajaja haluaisi vain rahaa, hänhän suostuisi käräjille heti. Hannua sen sijaan harmitti vastapuolen asenne. Prosessi oli henkisesti raskas, mutta lopputulos kääntyi minun edukseni.

Asianajajan valinnassa mielestäni on tärkeää saada ulkopuolisia suositteluja ja käydä keskustelemassa hänen kanssaan. Tässä prosessissa opin ainakin, kuinka oikeudenkäynteihin tulisi valmistautua. Jos nyt olisin uudelleen samassa tilanteessa, käyttäisin enemmän ihmisiä paikan päällä katsomassa turmeltuneita viljelyksiä, tekisin tarkempaa kirjanpitoa ja ottaisin tapahtumapaikasta valokuvia. Edelleen kuitenkin ottaisin saman asianajajan.

ASIANAJOTOIMISTO LUKKARILA & AHOLA OY

Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy on kaupungin vanhin mutta samalla edelleen virkeä ja terävä, aikaansa seuraava asianajotoimisto, joka tarjoaa parhaan mahdollisen avun oikeudelliseen ongelmaasi.

Kuulumme valtakunnalliseen itsenäisten asianajotoimistojen Opuslex-verkostoon. Asianajotoimisto Lukkarila & Aholan Oy:n asianajajat ovat Suomen Asianajajaliiton jäseniä.

Sijantikartta, Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy Hallituskatu 26, 96100 Rovaniemi