Asiakaskokemus-artikkeleissamme asiakkaamme kertovat nimettömästi mutta omin sanoin kokemuksistaan Lukkarila & Ahola – asianajotoimistosta ja oikeusprosessista, jonka ovat käyneet läpi.

Harrastusseuran emoseura suuttui, kun liityin jäseneksi myös toiseen seuraan. Vuosikokouksessa minut laitettiinkin sitten metsästyskieltoon. En ollut ensimmäinen, jota seurassa oltiin kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Halusin oikeutta ja päätin nostaa kissan pöydälle ystävieni ja tuttavieni varoituksista huolimatta.

Nyt tarvitaan apuun vahva ammattilainen

Otin Lukkarilan Hannuun yhteyttä, koska Metsästysliitosta suositeltiin häntä erittäin vahvana tekijänä Suomen mittapuulla katsottuna. Olin kuullut Hannusta paljon hyvää ja hän tuntui muutenkin turvalliselta vaihtoehdolta.

Kysyin Hannulta, voiko metsästyskieltoni olla perusteltu. En tietääkseni ollut tehnyt mitään rikkomusta. Hannu sanoi heti, että minua ollaan kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Olin rikkonut yhtä niistä ns. kirjoittamattomista säänöistä, joista tietyt ihmiset seurassa olivat yhdessä sopineet. Lähetin Hannulle viralliset säännöt, paperit, kirjeet ja muut asiaan liittyvät materiaalit.

“Ukaasiimme ei reagoitu mitenkään.”

Luettuaan lähettämäni materiaalit Hannu laittoi välittömästi ukaasikirjeen seuran puheenjohtajalle ja sihteerille. Uusi kokous järjestettiin parin viikon päästä. Minut oli laitettu metsästyskieltoon, vaikkei minua edes oltu kuultu missään vaiheessa. Myöskään Hannun laatimaa kirjettä ei otettu kuuleviin korviin. Minut erotettiin seurasta ja kävimme valittamassa päätöksestä. Tämä tapahtui syksyllä ja yritimme vielä vuodenvaihteen jälkeen sovitella asiaa.

“Koko juttu päättyi minun edukseni”

Tilanne oli monitulkintaisten sääntöjen vuoksi vaikea, mutta mitään varsinaisesti väärää en ollut tehnyt. Asia meni käräjille saakka, jolloin ongelmaksi muodostuivat myös käräjä- ja lakimieskulut.

Käräjillä tuomari kuuli molempien osapuolten kertomuksen parissa tunnissa ja ehdotti silloin vielä sovinnon tekemistä. Hannu ja minä olimme valmiita tulemaan puolimatkaan vastaan. Seuralle sovinto ei tullut kuuloonkaan ja siksi Hannu päätti, että tilanne on nyt katsottava loppuun saakka. Ja onneksi teimme niin, sillä koko juttu päättyi nimittäin minun edukseni. Olin ollut oikeassa koko ajan. Seura joutui maksamaan koko homman eli käräjä- ja lakimieskulut.

Mielikuva lakimiehistä muuttui nopeasti

Tähän asti minulla on ollut lakimiehistä negatiivinen käsitys, mutta Hannu muutti sen käsityksen. Hannu on asiallinen. Hän kartoitti faktat säännöistä eikä lähtenyt liikkeelle mututuntumalla. Tästä jäi oikein positiivinen tunne!

ASIANAJOTOIMISTO LUKKARILA & AHOLA OY

Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy on kaupungin vanhin mutta samalla edelleen virkeä ja terävä, aikaansa seuraava asianajotoimisto, joka tarjoaa parhaan mahdollisen avun oikeudelliseen ongelmaasi.

Kuulumme valtakunnalliseen itsenäisten asianajotoimistojen Opuslex-verkostoon. Asianajotoimisto Lukkarila & Aholan Oy:n asianajajat ovat Suomen Asianajajaliiton jäseniä.

Sijantikartta, Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy Hallituskatu 26, 96100 Rovaniemi