Asiakaskokemus-artikkeleissamme asiakkaamme kertovat nimettömästi mutta omin sanoin kokemuksistaan Lukkarila & Ahola – asianajotoimistosta ja oikeusprosessista, jonka ovat käyneet läpi.

Avioeroprosessissa emme päässeet sopuun siitä, kumman luokse lapsemme eron jälkeen muuttaa. Näissä riidoissa ei ole voittajaa eikä häviäjää, mutta yleisimmin nainen on huoltajuuskiistoissa vahvoilla. Erityisen vaikeaksi asian teki se, kun oma lapsi on riidassa mukana.

Tilanne kärjistyi nopeasti, ja jouduin etsimään itselleni asianajajaa. Ensiksi menin paikkakunnan kovamaineisimpaan asianajotoimistoon, joka vakuutti minut välittömästi. He eivät kuitenkaan voineet auttaa, koska olivat luvanneet jo olla vastapuolen takana! Sitten menin tapaamaan Hannua, joka ei aluksi ollut niin vakuuttava kuin toisen toimiston edustaja. Aloin kuitenkin työstämään asiaa Hannun kanssa, kun en yksinkään pärjännyt.

“Ammattitaito näkyi oikeussalissa”

Oikeussalissa tilanne kääntyi päälaelleen. Vastapuoli avasi sanaisen arkkunsa ja sieltä tulikin sitten kunnon myllytys. Esitystä kuunnellessani otsalleni muodostuivat kuumottavat hikikarpalot. Mietin, kuinka ikinä voisin selvitä tästä tilanteesta. Hermostuneena kirjoittelin ylös kaikkea, mihin pitää puuttua. Kun viimein tuli meidän vuoromme vastata, Hannu aloitti rauhallisesti, ja ampui heti muutaman jutun alas. Joka kerta, kun Hannu avasi suunsa, hän ampui väitteen yksi kerrallaan alas. Hannu raateli kovan vastustajansa. Ei riitä kymmenen nolla, meni varmaan viisitoista nolla. Hauskinta oli se, että Hannu pysyi kokoajan rauhallisena ja sovittelevana.

“Ihan kuin toista asianajajaa ei olisi ollutkaan”

Hannu kumosi vastapuolen väitteitä jokaisella lauseellaan, mutta ei riidellyt ollenkaan. Jäin vain katsomaan ja kuuntelemaan tapahtumaa kuin nyrkkeilyottelua, jossa toinen on pelkkä heittopussi. Ihan kuin toista asianajajaa ei olisi ollutkaan. Olo oli kuin jääkiekko-ottelussa, jossa Suomen A-maajoukkue kohtaa Kambodzan. Vastustajalla ei ollut mitään jakoja.

”En ole ikinä nähnyt noin ammattitaitoista asianajajaa”

Myös vastapuoli huomasi Hannun ammattitaidon ja vaihtoi jopa asianajajaa kesken prosessin. Se ei kuitenkaan enää auttanut. Hannu antoi vastapuolelle koko ajan siimaa, mutta eihän sovintoa voi väkisin tehdä.

Lopulta tilanne ratkesi minun edukseni.

Eniten ihailen Hannun tapaa hoitaa asiat äärimmäisen ammattitaitoisesti ja määrätietoisesti, mutta samalla rauhallisesti, sovittelevasti ja rehellisesti. Hannu ei riitele tai lähde syyttelemään vastapuolta, niin kuin monella asianajajalla on tapana. Olen tavannut asianajajia ennenkin, mutta en ole koskaan nähnyt mitään Hannun kaltaista. En ole ikinä nähnyt noin ammattitaitoista asianajajaa.

“Mieleni on hyvä, koska mikään ei perustu valheeseen”

Huoltajuuskiistojen käsittely ei saa perustua valheeseen, syyttelyyn, riitelyyn tai toi toisen mollaamiseen. Kun lapseni kasvaa isoksi, hän haluaa varmasti nähdä asiakirjat oikeuden päätöksestä. Silloin on tärkeää, että mikään asia ei perustu valheeseen, epämääräiseen syyttelyyn tai toisen mollaamiseen. Olen onnellinen siitä, että sain mahdollisuuden jatkaa huoltajuutta lapseni kanssa, mikä miehillä on kaikkea muuta kuin itsestään selvä juttu. Miehet ovat yleensä kaikkea muita kuin voittajia huoltajuuskiistoissa. Onneksi minun kohdallani kävi toisin.

ASIANAJOTOIMISTO LUKKARILA & AHOLA OY

Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy on kaupungin vanhin mutta samalla edelleen virkeä ja terävä, aikaansa seuraava asianajotoimisto, joka tarjoaa parhaan mahdollisen avun oikeudelliseen ongelmaasi.

Kuulumme valtakunnalliseen itsenäisten asianajotoimistojen Opuslex-verkostoon. Asianajotoimisto Lukkarila & Aholan Oy:n asianajajat ovat Suomen Asianajajaliiton jäseniä.

Sijantikartta, Asianajotoimisto Lukkarila & Ahola Oy Hallituskatu 26, 96100 Rovaniemi